Sistema productiu: maquinària i quadern de camp

Podríem definir aquesta com una producció artesana aprofitant en la mesura de les possibilitats els avanços tecnològics disponibles. El tractor és un agria 9900M de 30 cv dels anys 80 amb un cultivador a la mida que permet treballar tant amb cavadores com escatadores. Les estisores de podar són les de tota la vida. La màquina d’ensofatar (de moment) és una motxil·la que permet la màxima optimització de l’aigua utilitzada, i les eines de collir… les pintes, les borrasses, i la joia de la corona: un vibrador Electro’liv que permet avançar ràpid en la tasca del collir i poder així portar el màxim nombre d’olives al molí al cap de poques hores d’haver-les collit. El transport cap al molí també és d’allò més modern: les recollim en caixes de plàstic foradades perquè vagin ventilades, les carreguem als vehicles propis i cap al molí d’Olesa de Montserrat.

Fems de vedell escampats el desembre de l’any 2012

Fems escampats

Esta entrada fue publicada en Producció. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario